
Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 8 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
- 2 tane haşlanmış patates
- 1 tane soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Haşhaş
Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, maya ve şekeri bir kaba alın.
- Mayanın erimesini sağlayın.
- Daha sonra öteki gereçleri ekleyin.
- Yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın.
- 1 saat mayalandırın.
- İç harcı için soğanı doğrayın.
- Sıvıyağda kavurun.
- Salçayı ekleyin, biraz kavurun.
- üHaşlanmış patatesleri ezin ekleyin.
- En son tuz ve baharatları ekleyin.
- 5 dk sonra ocağı kapatın.
- Hamuru bezelere ayırın.
- İstediğiniz üzere hal verin. Tepsiye dizin.
- 20 dk tepside mayalansın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Susam yada haşhaş ekin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.