Patatesli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta (bir adedinin sarisi üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 200 gram margarin
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı sanayağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için; patatesleri haşlayın haşlanmış patatesleri içine 1 çorba kaşığı sanayağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, toz kırmızı biber ve tuz ekleyin.
- Yumurta ve yağı güzelce çırpın.
- Daha sonra yoğurt, sirke ve tuzu da ekleyip çırpın.
- En son un ve kabartma tozunu da ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edince iç harcını koyun ve form verin .
- Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında ustu kızarana kadar pişirin.