
Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (250 ml lik bardak)
- 1 su bardağı sıvı yağ (250 ml lik bardağı)
- 2 adet yumurta (sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket pakmaya hazır mayalı poğaça harcı
- Un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- 5/6 tane haşlanmış patates
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 50 gram kadar yumuşamış tereyağ
Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış patatesleri ezelim.Baharatlarını ve tereyağınıda ekleyip karıştıralım.
- Un ve tuz hariç sıvıları yoğurma kabımıza alıp çırpıcıyla karıştıralım.
- Unumuzu ve tuzumuzu herzamanki gibi yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu en az 15 dk kadar yoğuralım.
- Tezgahın veya masanın üstünde yoğurursak daha iyi olur.
- Üstünü kapatıp 35 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan bir tık daha büyük bezeler yapalım.
- İçine istediğimiz harçtan koyup kapatalım.
İsterseniz boşta yapabilirsiniz veya pasta tabağı büyüklüğünde açıp harcımızı koyup rulo yapalım. Rulomuzuda simit yapar gibi kendi etrafında döndürüp iki ucunu birleştirelim.
- Üstünü örtüp 15 dk kadar tepsi mayası için bekletelim.
- Yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
????Afiyet olsun ????.
Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı