Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Püresi Yatağında Et Sote

Patatesli Püresi Yatağında Et Sote
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patatesli-puresi-yataginda-et-sote.jpg

Patatesli Püresi Yatağında Et Sote Tanımı İçin Gereçler


Et sote:
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 400-450 gram dana eti (Boyun kısmından kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 7-8 adet mantar
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 ml et suyu yahut su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Patates püresi:
  • 650 gram patates
  • 50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı dolusu)
  • Yaklaşık 120-150 ml süt (Yarım su bardağı- 1 su
  • Bardağın arası/ kullanılan patatese nazaran değişebili miktarı)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam muskat rendesi ve karabiber

Patatesli Püresi Yatağında Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri soyup 2-3 iri kesimlere kesip tuzlu suda haşlayın. Süzüp çabucak daha sıcakken içerisine tereyağ ekleyip ezerek karıştırın.
  2. Sütü ocakta ısıtın.(kaynamasına gerek yok lakin ılık ve sıcak ortası olsun) sütü azar azar ekleyerek, ezip karıştırmaya devam edin. Ezmek için blender kullanmayın.
  3. Patatesin içindeki nişasta bozulacağından püreniz yapışkan bir kıvamda olur.
  4. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ile lezzetlendirin.
  5. Tencereyi kızdırın ve sıvıyağ ekleyin.
  6. Kusbaşı doğranmış etleri ekleyip yüksek ateşte rengi dönene kadar kavurun.
  7. Kapağını kapatıp orta ateşte suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.
  8. Ortada bir karıştırın.
  9. Suyunu çekmeye yakın ocağın altını biraz yükseltin ve tereyağ ekleyin.
  10. Küp küp doğranmış soğan ve sarımsak rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
  11. Salçayıda katıp devam edin. Mantarları ve biberleri ince halde doğrayın ve ete ek edin. Birlikte devam kavurun.
  12. Etsuyu ve baharatlarıda katıp karışdırın ve tekrar altını kısıp, kapağı kapalı 20-25 dakika pişirin.
  13. Ocaktan almadan evvel bir taşım yüksek ayarda kaynatın.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt