
Patatesli Ribitsa Tanımı İçin Gereçler
İç Harç İçin
- 5 adet patates
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 adet baklavalık yufka
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ yahut tereyağ
Patatesli Ribitsa Tanımı Yapılışı
- Haşlanmış patatesleri güzelce püre haline getirelim.
- Patateslerin içine tuz ve nane eklenir.
- Yufkalar teker teker serilir ve uzunlamasına hazırlanan iç harçtan konur.
- Harç koyduğumuz yufka sarılır ve istediğiniz büyüklükte modüllere ayrılır.
- Bu süreç her yufka için tekrarlanır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve modüller dizilir.
- 15 dakika kızarana dek 180 derecede pişirilir.
- Fırından çıkarılan ribitsa soğuyunca yoğurt dökülür.
- Ocakta zeytinyağ ve salça kızdırılıp yoğurdun üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.