Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Rulo Börek (El Açması)

Patatesli Rulo Börek (El Açması)
0
30

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
patatesli-rulo-borek-el-acmasi-2.jpg

Patatesli Rulo Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 .5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3.5 – 4 su bardağı un
İç harcı için;
  • 4 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik kimyon tuz karabiber pulbiber (1 çimdik )

Patatesli Rulo Börek (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve sütü yoğurma kabına alıyoruz mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Eriyen mayaya, şeker, tuzu ilave edip yavaş yavaş un eklemeye başlıyoruz.
  2. Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir hamur olduğunda ünü eklemeyi bırakıyoruz ve hamuru kenara koyup 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
  3. İç harcı için patatesi haşlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı eklediğimiz tavaya alıyoruz. Soğanlar ölünce salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Haşlanan patatesleri küp seklimde doğrayıp soğanlara ilave ediyoruz. Baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra mayalanan hamuru tezgaha alıp açıyoruz. Üzerine patatesli harcı koyuyoruz heryere eşit şekilde dağıtıyoruz. Ve rulo şeklinde sarıyoruz.
  6. Bir parmak kalınlığında yada nasıl istenirse kesiyoruz yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  7. Tepsidede 10-15 dakika mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında alt üst pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun .
Patatesli Rulo Börek (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,804Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt