Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Maydanoz
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Pulbiber
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harç için patatesleri haşlıyoruz.
- Soğanı çok ince yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Haşlanan patatesleri eziyoruz ve içine baharatları, ince doğranmış maydanozu ve kavurduğumuz soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yufkayı 6 eşit kesime kesiyoruz. Her kesiminin üzerine yağ ve su karışımı sürerek iç harçtan serpiyoruz.
- Rulo yapılarak gül böreği biçiminde sarıyoruz.
- Üzerine yağ ve su karışımından sürerek 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
- Tereyağında yaktığımız nane ve pulbiberi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun….