Patatesli Sucuklu Yumurta Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 6-7 dilim doğranmış sucuk
- 3 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
Patatesli Sucuklu Yumurta Tanımı Yapılışı
- Tavaya az sıvı yağ ek edilip kızdırılır.
- Patatesler küp formunda doğranıp, sıvı yağ da evvel yüksek ateşte dışı kabuk bağlayana kadar karıştırılarak kavrulur.
- Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
- Kırmızı ve sivri biberler doğranıp ek edilerek kavrulur.
- Sucuklar doğranıp ek edilerek kısa bir müddet daha kavrulur.
- Derin bir kapta yumurta, tuz ve tercih edilen baharatlar çırpılır.
- Daha sonra yumurtalı karışım üzerine dökülüp karıştırılmadan pişirilir.
- Son olarak üzerine kaşar rendesi de ek edilip kaşarlar eriyene kadar kapağı kapatılarak pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir. Yapacak olanlara afiyet olsun ????.