Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı kısırlık bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ekmek içi (isteğe nazaran galeta unu)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı biber
- Nane
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yemeğimizin köftelerini hazırlayalım.
- Kıymanın üzerine bulgur, baharatlar ve biraz da tuz ekleyerek uygunca yoğuralım. (vaktiniz varsa üzerini streçleyerek 15 dakika kadar buzdolabında bekletebiliriz. ).
- Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri içerisine un serptiğimiz kaba alarak una bulanmalarını sağlayalım.
- Soğanları doğrayalım ve sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım, doğramış olduğumuz patatesleri soğanlar kavrulana kadar bekletelim ki kararmasın.
- Küp küp doğramış olduğumuz patatesin suyunu süzüp ek edelim ve 1-2 dakika kadar daha kavuralım yumuşaması için, sonra nanemizi ekleyelim.
- Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edelim.
- Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ek ederek, tuz ve baharatını ek edelim.
- Su ölçüsünü denetim ederek yemeğimizi kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. (yemek pişene kadar vakit zaman suyunu denetim ederek gerekirse ekleyelim. ).