Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (Tatlı biber kullandım)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Sıcak su
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Gereğince tuz
- Köfteleri bulamak için un
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için yoğurma kabına kıyma,kısırlık bulgur,rendelenmiş sarımsak,tuz,baharatlar alınarak güzelce yoğrulur üzeri kapatılarak yarım 10-15 dk buzdolabında dinlendirilir.
- Genişçe tepsi yada tabağın tabanına un serpelim.
- Dinlendirdiğimiz köfte harcından minik kesimler kopartarak avucumuzun içinde yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayalım ve un serptiğimiz tabağın içine koyalım ve tabağı ileri geri.
- Sallayarak köftelerin hertarafının unlanmasını sağlayalım bu sayede köfteler birbirine yapışmasını önlemiş oluruz.
- Patatesleri küp formunda doğrayıp hazırlayalım.
- Tencereye birinci olarak sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ek ederek kavuralım ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Küp biçiminde doğradığımız patatesleri ekleyelim ve birkaç dakika kavuralım .
- Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek formda sıcak su ekleyelim karıştıralım.
- Kapağını kapatarak 5 dakika pişirelim.
- Kaynayan yemeğin içine köfteleri ek ederek karıştıralım.
- Tuz baharatları ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatarak orta ateşte ortada karıştırarak pişirelim. Şayet suyu pişme sırasında azalırsa biraz su ekleyebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .