Patatesli Taşlık Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram tavuk taşlık
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet iri boy soğan
- 2 – 3 adet patates
- 2 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kekik
- Sıcak su
Patatesli Taşlık Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk taşlıkların zarını ayıklayıp iyice yıkayalım.
- Uygun bir tencereye alıp, üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyalım. Çok az suyu kalana kadar haşlayalım. Kalan suyu süzelim.
- Süzülmüş taşlıkların üzerine tereyağını ilave edip kavuralım.
- Soğanı piyazlık doğrayıp tencereye ekleyelim, soğanlar yumuşayana kadar taşlıklarla birlikte kavuralım.
- Salçayı, tuz ve karabiberi ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar çevirelim.
- Göz kararı sıcak su ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip, patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Servis ederken üzerine kekik serpelim. Afiyet olsun.