Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet tavuk göğsü hariç öbür hepsi
- 5 tane küçük patates büyükse 3 tane
- Tuz, kekik, pul biber
- Yağ
Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı Yapılışı
- Tavuğu kızarmalık doğrayalım ve yıkayıp süzelim .
- Sonra kekik, tuz, pul biberle harmanlayalım ,eğer vaktiniz varsa bi gece o denli bekletin yoksa öylede yapabilirsiniz.
- Daha sonra patatesleri istediğiniz biçimde kesip onu da baharatla harmanlayalım. Tavuğu teflon tavaya güzelce dizelim.
- Üstüne üstünde patateslerini dizip sıvı yağını dökelim.
- 5 -10 dakika kısık ateşte kendi suyunu bırakana kadar kaynasın.
- Daha sonra altını açıp kızarmaya bırakalım afiyet olsun ????.