elektronikci
FD Üye
Patatesli Tavuk Yahni Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğüsü
- 2 büyük uzunluk patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz ,karabiber, pul biber vs…
- 500 gram kaynar su
Patatesli Tavuk Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup iri kaz başı üzere küpler formunda doğrayın.
- Az zeytinyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine serin ve 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
- Patatesler fırında pişerken doğradığınız soğanları kavurun.
- Sonra patateslerle birebir büyüklükte doğradığınız göğüsleri yağda mühürleyip suyunu çekene kadar pişirin ve akabinde dörde böldüğünüz sarımsağı ekleyip kavurun.
- Salça ve baharatlarla karıştırın ve kaynar suyu hafif üstünü örtecek formda dökün.
- İşte burada 1-2 taşım kaynayınca su fırında kızaran patatesleri ekleyin ve 10 dakika birlikte kaynatın.
- İşte misss üzere sulu şahane tencere yemeğiniz hazır. Yanına pirinç pilavı ve yoğurt ve turşuyla herkes bayılacak.
Patatesli Tavuk Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı