teknolojiuzmani
FD Üye
Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 3-4 adet tavuk pirzola
- 5-6 adet küçük soğan
- 4 adet biber ️
- 1 adet domates
- 3 adet sarımsak
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber ️
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyallerimizi yıkadıktan sonra tavuk pirzolarımızı baharatlıyoruz.
- Biraz yağladıktan sonra alt üst ayarda tavuklarımızı pişiriyoruz.
- Tavuklar biraz piştikten sonra doğradığımız başka materyalleri ekliyoruz ve tekrar fırına sürüyoruz.
- Hiç su eklemeden kendi yağıyla pişmesini bekliyoruz. Ortada karıştırmayı unutmayınız.
- Pişme mühleti 1 saatten uzun sürebilir. .
- Piştikten sonra tabaklayıp afiyetle yiyebilirsiniz .Not: isteğe bağlı materyalleri çoğaltıp azalta bilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı