
Patatesli Tavuklu Oturtma Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 4 adet tavuk but (kişi sayısına nazaran değişebilir)
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- Salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Patatesli Tavuklu Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates leri soyalım elma dilimi formunda doğrayalım.
- Soğanları da tıpkı form yapalım öbür gereçleri de soyalım doğrayalım.
- Tavukların üzerine çizik atalım.
- Tencerenin altına sırasıyla evvel patates leri soğan sarımsak biberi tavukları dizelim en üstede domatesleri dizelim.
- Bir kase ye salça baharat tuzu koyup üzerine yağ sıcak su koyup karıştırıp üzerine dökelim.
- Altı kısık ateşte 40 dk pişirelim, afiyet olsun.