Patatesli Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram taze fasulye (derin dondurucudan )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 adet patates
- Zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Patatesli Taze Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavuralım, rengi dönünce de taze fasulye ek edelim ve kavuralım(derin dondurucudan çıksa bile kavurun)
- 4-5 dk. sonradan salçasını ek edip 1-2 çevirip üzerini örtecek kadar su ek edelim.
- Patatesleri küçük küp halinde doğruyoruz e ek ediyoruz.
- Suyu az geldi ise ek edelim, tuz ve baharatları atıp pişiriyoruz.
- Yazın domates salçası yerine taze domatesleri kullanıyorum.
- Taze fasulye yağda kavurulursa tadı daha hoş oluyor.
- Derin dondurucuya atacağınız vakit kavurup da atabilirsiniz.
- Dilerseniz 10 dk düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.