Patatesli Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 4 adet patates
- 2 dış sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
Patatesli Taze Fasulye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Taze fasulyeyi uçlarını kesip kırıyoruz. Yıkıyoruz.
- Tencereye salçayı, ince doğranmış soğanları, domatesi ve sarımsağı koyuyoruz.
- Baharatları ve tuzu ekliyoruz.
- Patatesleri küp küp doğruyoruz ve ekliyoruz.
- En son fasulyeleri de ekleyip üstüne suyunu koyuyoruz. 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.