Patatesli Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 büyük uzunluk patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 500 gram kıyma
- 1 küçük uzunluk kapya biber
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 1 küçük uzunluk yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı su
- 1 orta uzunluk domates 3-4 tane yeşil biber
Patatesli Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup yıkadıktan sonra halka yahut yarım halka biçiminde ince ince dilimleyelim.
- Üzerine zeytin yağını tuzu ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Fırın tepsisine yahut borcama patatesleri üst üste gelecek biçimde dizelim.
- Başka yerde geniş derin bir kaba kıymayı küçük küçük doğradığımız biberleri, soğanı, sarımsağı ve salçayıda ekleyip karıştırıp üzerine tuzunu baharatlarını ek edip yarım çay bardağı suyla yoğuralım.
- Yoğurduğumuz köfteyi patateslerin üzerine yayıp elimizle uygunca bastıralım.
- Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200° fırında 30 dakika pişirelim.
- Daha sonra fırından çıkarıp yağlı kağıdı üzerinden alıp domatesleri ve biberleri yerleştirip tekrar fırına verip 20 dakika daha pişirelim.
- Müddet sonunda pişen yemeğimizi biraz dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun.