Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Tepsi Kebabı

Patatesli Tepsi Kebabı
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patatesli-tepsi-kebabi.jpg

Patatesli Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 büyük uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Köftesi İçin
  • 500 gram kıyma
  • 1 küçük uzunluk kapya biber
  • 1 küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 küçük uzunluk yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Üzerine Koymak İçin
  • 1 orta uzunluk domates 3-4 tane yeşil biber

Patatesli Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri soyup yıkadıktan sonra halka yahut yarım halka biçiminde ince ince dilimleyelim.
  2. Üzerine zeytin yağını tuzu ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  3. Fırın tepsisine yahut borcama patatesleri üst üste gelecek biçimde dizelim.
  4. Başka yerde geniş derin bir kaba kıymayı küçük küçük doğradığımız biberleri, soğanı, sarımsağı ve salçayıda ekleyip karıştırıp üzerine tuzunu baharatlarını ek edip yarım çay bardağı suyla yoğuralım.
  5. Yoğurduğumuz köfteyi patateslerin üzerine yayıp elimizle uygunca bastıralım.
  6. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200° fırında 30 dakika pişirelim.
  7. Daha sonra fırından çıkarıp yağlı kağıdı üzerinden alıp domatesleri ve biberleri yerleştirip tekrar fırına verip 20 dakika daha pişirelim.
  8. Müddet sonunda pişen yemeğimizi biraz dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt