Patatesli Tepsi Koftesi Tarifleri
Patatesli Tepsi Koftesi nasıl yapılır
Resimli Patatesli Tepsi Koftesi yapılışı
Kofte Hamuru icin Malzemeler
750 gr İki Defa Cekilmiş DanaKoyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Kofte Baharı
Diğer Malzemeler
1 Su Bardağı Aycicek Yağı
5 Adet Orta Boy Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
1 Corba Kaşığı Un
2 Orta Boy Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
1 Corba Kaşığı Tereyağı Yada Margarin
45 Dal Dereotu (İnce Kıyılmış)
imagespatateslitepsikoftesitarifiresimli5ad417c6eec9b
Patatesli Tepsi Koftesi Yapımı
Once ekmeklerin kabuklarını alıp, ıslatın Sonra sıkarak ufalayın Karışık kıyma , ekmek ici, yumurta sarısı, soğan, maydanoz, tuz, biber ve koftebaharını bir kaba koyun İyice yoğurup, bu harctan yuvarlak yassı kofteler yapın Cicekyağını bir tavada kızartın Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın Aynı yağda, cok az una buladığınız kofteleri de hafifce kızartarak bir tabağa alın Bir tepsiye kofte ve patatesleri birer sıra olmak uzere dizin Uzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dokun;uzerine dereotu serperek 175 C lik fırında yaklaşık 2025 dk pişirin Sıcak olarak servis yapın
afiyet olsun
Patatesli Tepsi Koftesi nasıl yapılır
Resimli Patatesli Tepsi Koftesi yapılışı
Kofte Hamuru icin Malzemeler
750 gr İki Defa Cekilmiş DanaKoyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Kofte Baharı
Diğer Malzemeler
1 Su Bardağı Aycicek Yağı
5 Adet Orta Boy Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
1 Corba Kaşığı Un
2 Orta Boy Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
1 Corba Kaşığı Tereyağı Yada Margarin
45 Dal Dereotu (İnce Kıyılmış)
imagespatateslitepsikoftesitarifiresimli5ad417c6eec9b
Patatesli Tepsi Koftesi Yapımı
Once ekmeklerin kabuklarını alıp, ıslatın Sonra sıkarak ufalayın Karışık kıyma , ekmek ici, yumurta sarısı, soğan, maydanoz, tuz, biber ve koftebaharını bir kaba koyun İyice yoğurup, bu harctan yuvarlak yassı kofteler yapın Cicekyağını bir tavada kızartın Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın Aynı yağda, cok az una buladığınız kofteleri de hafifce kızartarak bir tabağa alın Bir tepsiye kofte ve patatesleri birer sıra olmak uzere dizin Uzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dokun;uzerine dereotu serperek 175 C lik fırında yaklaşık 2025 dk pişirin Sıcak olarak servis yapın
afiyet olsun