Patatesli Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket yaşmaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 küp şeker
- 2 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayırdım)
- 50 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5-6 orta uzunluk haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- Baharat
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Çörek otu
- Susam
Patatesli Tepsi Poğaçası Tanımı Yapılışı
- Süt, maya, şeker ve 2 su bardağı un karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır.
- Akabinde öteki materyaller ekleni yumuşak bir hamur elde edilir.
- 35-40 dakika mayalandırılır.
- İç harcı ise soğanlar salçayla güzelce kavrulur.
- Üzerine haşlanmış ve doğranmış patates eklenir.
- Patatesleri ezmeden pişirilip soğumaya bırakılır.
- Mayalanan hamur ikiye ayrılır ve 1-2 cm kalınlığında açılır .
- Yağlı kağıt serili tepsiye koyulur .
- Akabinde üzerine patatesli harç koyulup öbür katı eklenir .
- 10 dakika tepsi mayası yapılır .
- Daha sonra 1 yemek kaşığı sütle açılmış yumurta sürülür.
- Çörek otu ve susam serpilip bitirilir.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.