Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Tepsi Poğaçası

Patatesli Tepsi Poğaçası
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patatesli-tepsi-pogacasi.jpg

Patatesli Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 küp şeker
  • 2 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayırdım)
  • 50 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 5-6 orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • Baharat
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu
  • Susam

Patatesli Tepsi Poğaçası Tanımı Yapılışı

  1. Süt, maya, şeker ve 2 su bardağı un karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır.
  2. Akabinde öteki materyaller ekleni yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. 35-40 dakika mayalandırılır.
  4. İç harcı ise soğanlar salçayla güzelce kavrulur.
  5. Üzerine haşlanmış ve doğranmış patates eklenir.
  6. Patatesleri ezmeden pişirilip soğumaya bırakılır.
  7. Mayalanan hamur ikiye ayrılır ve 1-2 cm kalınlığında açılır .
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye koyulur .
  9. Akabinde üzerine patatesli harç koyulup öbür katı eklenir .
  10. 10 dakika tepsi mayası yapılır .
  11. Daha sonra 1 yemek kaşığı sütle açılmış yumurta sürülür.
  12. Çörek otu ve susam serpilip bitirilir.
  13. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt