Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- Çörekotu
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
- Patatesi küçük formda küp küp doğrayıp, soğanı rendeliyoruz.
- Maydanozla dereotunu ince ince kıyıp hazır hale getiriyoruz.
- Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpıp unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra patatesleri, soğan rendesini maydanoz, dereotunu ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Borcamı yağlayıp kek harcımızı döküyoruz ve üzerine çörekotu serpiştiriyoruz.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun!.