Patatesli Ve Mantar Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yufka
- 6 patates
- 5 mantar
- 2 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 yumurta beyazı
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
- Sıvıyağı
Patatesli Ve Mantar Muska Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce 2 tane tava alalım.
- Sıvı yağı koyup rendelediğimiz soğanları bölüştürelim.
- Kavrulan soğanların üstüne bir tavaya incecik küçük küçük doğradığımız mantarları diğer tavaya ise rendelediğimiz patatesleri ekliyoruz, ikisinide güzelce kavuruyoruz en son baharatlarını ve tuzlarını ekledikten sonra altını kapatıyoruz.
- Kavurma işlemini en az 10 dakika pişirelim.
- Sosumuzu hazırlayalım.
- Su süt sıvı yağı yumurta beyazını koyup karıştırın.
- 1. Yufkamızı açalım sosumuzdan sürelim ardından 6- 7 parçaya bölelim.
- Mantarlı harcımızın tümünü paylaştıralım muska şekli vererek saralım????
- Patatesli harcımızı 3’e ayıralım.
- Kalan 3 yufkamızı aynı şekilde sostan sonra patatesli harcımızdan koyarak saralım ????
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ister çörek otu ister susam koyup
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim ????
Benim elimde 5 adet mantar kalmıştı siz isterseniz bir paket alıp hepsini mantarlı ???? yapabilirsiniz.Mantar ???? enfes bir tat veriyor denemenizi tavsiye ederim.
Yaklaşık 25 dakika da kızarır.
Kontrol ederek kızartalım.
Üstü kıtır kıtır içi yumuşacık güzel bir muska börek ????????.
Şimdiden afiyet olsun ????.
Patatesli Ve Mantar Muska Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı