Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı

Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli iç harç için;
  • 3 adet patates
  • 1-2 adet soğan
  • ½ tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Peynirli iç harç için;
  • 1 kase lor peyniri
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için; elenmiş un yoğurma kabına alınır. Üzerine yumurta ve tuz ile azar azar su eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
  2. Yoğrulan hamur 30 dk dinlendirilir.
  3. İç harcı için; patatesler haşlanır ve sıcakken ezilir. Biber salçası ve tuz eklenerek karıştırılır.
  4. Soğanlar rendelenir ve suyu süzülür. Zeytinyağında birkaç dk sotelendikten sonra patatesin üzerine ek edilerek karıştırılır.
  5. Yoğrulan hamur 2 bezeye ayrılır. Unlanmış tezgahta yuvarlak halde açılır.
  6. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak kesilir. İçerisine ½ tatlı kaşığı istenilen iç harçtan konulur. Yarım daire biçiminde kapatılır.
  7. Geniş bir tencerede su kaynatılır. Kaynadıktan sonra mantılar içerisine konulur. Piştikten sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.
  8. Üzeri için; küçük bir cezvede tereyağ eritilir. İstenilen ölçüde kırmızı biber eklenir.
  9. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine gezdirilir. Afiyet olsun????
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Metaz (Çerkes Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı un1 adet yumurtaYarım tatlı kaşığı tuzSuÇerkes peyniri (patatesli ya da kıymalı harç da hazırlayabilirsiniz ) Metaz (Çerkes Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce yoğurma kabına un,tuz ve yumurtayı alıp su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Peynirli, Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı un1 paket maya1 çay bardağı yağ1 tatlı kaşığı şekerTuzKâfi ölçüde su İç harcı için; 1 adet haşlanmış patatesTuzKırmızı toz biberKarabiber100 gram kadar beyaz peynir Üzeri için; 1 yumurta sarısı Peynirli, Patatesli Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Patatesli Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un3 su bardağı su2 yemek kaşığı tuz1 tane yumurta1 kilo patates2 kuru soğanYarım çay bardağı zeytin yağı1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tuz, kırmızı toz biber Üzeri sosu için; 200 gram tereyağı2 yemek kaşığı domates salçası Patatesli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Patatesli Vegan Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 1000 gram vegan milföyAyçiçek yağı1 adet orta boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta boy patates1 tatlı kaşığı tuz2 çay kaşığı toz kırmızı biber Üzeri için; 1 su bardağı vegan yoğurt1-2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuzAyçiçek yağı2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Patatesli Ve Peynirli Pideler Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı tam buğday un1 paket instant maya Patatesli harcı için 2 adet haşlanmış patates1 adet soğan100 gram kıymaTuz,karabiber, pulbiber Peynirli harç için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt