Patatesli Ve Peynirli Pideler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı tam buğday un
- 1 paket instant maya
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 100 gram kıyma
- Tuz,karabiber, pulbiber
- 1 kase lor peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli Ve Peynirli Pideler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapın içine un hariç hepsini karıştıralım ( süt yerine sadece su da kullanabilirsiniz).Unu ölçülü koyalım unun markasına göre değişebilir ben tam buğday unu kullandım ve beş bardak un yeterli oldu. [*]Yoğurma işlemini yapalım.Elle yapışmayacak kadar yumuşak hamur elde edilince mayalanması için 1 saat dinlendirin. [*]Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım.Bir tencerede patatesleri haşlayalım. [*]Bir taraftan da tavaya doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim. [*]Sonra kıymamızı ve baharatları ekleyelim 5 dakika sonra haşlanmış patateslerimizi ekleyelim. [*]İsterseniz iç harcı salçalı da yapabilirsiniz.Peynirli iç harç için lor peynir ve küçük küçük doğradığım [*]Maydanozları hazırladım. [*]İçine birazcık tuz ve pulbiber ekleyebilirsiniz. [*]Mayalanan hamurumuzdan sekiz bezeye ayırıyoruz. [*]Her bezeyi açıp içine iç harcı koyalım ( ben 3 yemek kaşığı iç harç koydum sizler daha az veya fazla yapabilirsiniz). [*]Hazırlanan pidelerimizin üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu sürüyoruz ( bazı tariflerde sadece sıvı yağ sürüyorlar). [*]Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. [*]Fırından çıkınca fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim daha yumuşak oluyor.
Afiyet olsun.
Patatesli Ve Peynirli Pideler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı