teknolojiuzmani
FD Üye
Patatesli Yağlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı simit (Kişi başına bir çay bardağı)
- 2 adet haşlanmış patates
- 2 adet kuru soğan
- 3 baş taze soğan ve sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 kavanoz konserve domates
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber ve tozbiber
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Patatesli Yağlı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi haşlayalım hazırlayalım.
- Yoğurma kabımıza simitimizi ekleyelim.
- Küçük yemeklik doğranmış olduğumuz biberi,yeşil soğan ve sarımsağımızı ekleyelim.
- Salçamızdan 2 kasığını ekleyelim.
- İçine kimyonu ve tuzunu ekleyip üstüne konserve den kısım kısım ekleyerek(göz kararı ekleyelim) köftemizi yoğurmaya başlayalım.
- Köftemiz karışıp yumuşayınca içine haşlanmış patatesini ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Yağımızı bir tavaya koyup ısıtalım ısınan yağımızın içine yemeklik doğranmış olduğumuz kuru soğanımızı ekleyelim ve pembeleşecek şekilde kavuralım.
- Kavrulunca içine toz biber,karabiber ve kalan salçasını ekleyip 5 dk daha kavurup altını kapatalım.
- İyice yumuşayan köftemizin üstüne ince kıyılmış maydanozu ekleyip üstüne ısınan yağlı karışımımızı dökelim ve tekrar yoğuralım.
- Köfte kıvamına tam geldiyse servise hazırdır.