Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Yaprak Sarması

Patatesli Yaprak Sarması
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patatesli-yaprak-sarmasi.jpg

Patatesli Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram asma yaprağı
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tane patates (Sizler büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 büyük domates
  • 1/2 (yarım) maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytin yağ)
Sos İçin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytin yağ)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Üzeri geçene kadar su
  • Ayrıyeten kemikli et

Patatesli Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel yeşil mercimeği haşlayalım.
  2. Patatesleri ince ince küp doğrayalım ve haşladığımız yeşil mercimeğe ekliyoruz.
  3. Küp biçim de doğradığımız soğanları da ekliyoruz.
  4. Domatesi de kabukları soyulup küp form de doğruyor ve ekliyoruz.
  5. Sonra ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı mercimeği de ekliyoruz.
  6. Sonra bu karışıma salça, tuz, pul biber, nane ekleyelim.
  7. Üzerine sıvı yağ gezdirip harmanlayalım. Daha sonra da yaprağımızı sarıyoruz.
  8. Düdüklü tencerenin tabanına yırtılmış yaprakları seriyoruz.
  9. Üzerine kemikli etleri yerleştiriyoruz. Sarmaları üzerine diziyoruz.
  10. En son üzerini geçecek halde hazırladığımız sosu döküyoruz.
  11. Üzerine kaynarken dağılmasın diye bir tabak yerleştiriyoruz.
  12. Sonra 10 dakika da hazır oluyor sarmalarımız. Afiyet olsun ????????.
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,119Kullanıcılar
Üst Alt