elektronikci
FD Üye
Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet yufka (Küçük boy fırın tepsisine ancak sığıyor)
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber domates karışık salça
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- Sıvı yağ
- Damağa göre tuz
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Yufka Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İçi için; patatesler haşlanır, kabukları soyulur, ezilir. Bu arada bir tavaya soğan yemeklik ince ince doğranır, yağ ile soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
- Üzerine salça eklenir yeniden kavrulur, tuz ve karabiber eklenir üzerine patatesler ilave edilir, bir kez daha kavrulur. İçi hazır.
- Yufkalar üst üste konur, tam ortadan ikiye ayrılır. Görsellerde olduğu gibi patatesli iç döşenir, az birşey ekstra sıvı yağ gezdirilir, rulo haline getirilip tepsiye sıralanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam dökülür 180 derece fanlı ayarda pişirilir.