Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Yufka Böreği

Patatesli Yufka Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patatesli-yufka-boregi.jpg

Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet yufka (Küçük boy fırın tepsisine ancak sığıyor)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber domates karışık salça
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Sıvı yağ
  • Damağa göre tuz
Üzerine;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Yufka Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İçi için; patatesler haşlanır, kabukları soyulur, ezilir. Bu arada bir tavaya soğan yemeklik ince ince doğranır, yağ ile soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
  2. Üzerine salça eklenir yeniden kavrulur, tuz ve karabiber eklenir üzerine patatesler ilave edilir, bir kez daha kavrulur. İçi hazır.
  3. Yufkalar üst üste konur, tam ortadan ikiye ayrılır. Görsellerde olduğu gibi patatesli iç döşenir, az birşey ekstra sıvı yağ gezdirilir, rulo haline getirilip tepsiye sıralanır.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam dökülür 180 derece fanlı ayarda pişirilir.
Patatesli Yufka Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt