Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Yumuşacık Poğaça

Patatesli Yumuşacık Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
patatesli-yumusacik-pogaca.jpg

Patatesli Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 yumurta 1 i üstüne sürmek için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Un
İç harcı için
  • 3 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Göz kararı tuz
  • Biraz sıvı yağ
  • Nane
  • Kekik
Üstüne sürmek için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Selamün aleyküm arkadaşlar bugün sizlere patatesli yumuşacık kabardıkça kabaran poğaça tanımı yaptım inşallah beğenirsiniz.
  2. Öncelikle hamurun bütün gereçleri ini bir kaba koyup karıştırın yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir formda un ekleyin ve bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Öteki taraftan patatesleri haşlayın ve ezin bir tavaya sıvı yağ koyup küçük kestiğimiz soğanı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Daha sonra patatesleri ekleyip ve öbür gereçleri de ekleyip karıştırın.
  5. Mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın elimizle bastırarak açın ve harcı içine ekleyip kapatın.
  6. Yumurtaya batırın, daha sonra da susam ve çörek otu karışımına batırın.
  7. Yağlanmış tepsiye yerleştirin Altı üstü kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Patatesli Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt