bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 yumurta 1 i üstüne sürmek için
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- Un
- 3 tane orta uzunluk patates
- 1 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Göz kararı tuz
- Biraz sıvı yağ
- Nane
- Kekik
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Patatesli Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Selamün aleyküm arkadaşlar bugün sizlere patatesli yumuşacık kabardıkça kabaran poğaça tanımı yaptım inşallah beğenirsiniz.
- Öncelikle hamurun bütün gereçleri ini bir kaba koyup karıştırın yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir formda un ekleyin ve bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Öteki taraftan patatesleri haşlayın ve ezin bir tavaya sıvı yağ koyup küçük kestiğimiz soğanı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Daha sonra patatesleri ekleyip ve öbür gereçleri de ekleyip karıştırın.
- Mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın elimizle bastırarak açın ve harcı içine ekleyip kapatın.
- Yumurtaya batırın, daha sonra da susam ve çörek otu karışımına batırın.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirin Altı üstü kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.