Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patesli Bohca Mantı

Patesli Bohca Mantı
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patesli-bohca-manti.jpg

Patesli Bohca Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zirveli tuz
  • 1 su bardağı su
İç Gereci
  • 1 adet orta uzunluk
  • Haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı nane
Üzeri İçin
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Patesli Bohca Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru yapacağımız kabın içerisine unu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  2. Hamurun âlâ açılabilmesi için on dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru beze yaparak başlıyoruz bezeyi su böreği yufkası.
  3. Kalınlığında açıyoruz fazla kalın olmamasına dikkat edilmeli. Su bardağı ağzı ile yuvarlak keserek form verilir yada istek ettiğiniz bir kalıp da olabilir.
  4. Haşladığımız patatesi hamurların ortasına koyuyoruz ve bohça büzer üzere büzüyoruz.
  5. Tabanı geniş bir tencerede su kaynatılır kaynayan suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz atabilirsiniz dileğe nazaran.
  6. Bir tatlı kaşığı sıvı yağ yapışmamaları için ve daha parlak görünüyorlar.
  7. Kaynayan suyun içerisine yaptığımız bohça mantılarını atıyoruz ortada bir yavaşça karıştırıyoruz.
  8. Yumuşayan yani piştiğinden emin olduğumuz mantıları bir süzgeçle.
  9. Süzüyoruz şayet sulu seviyorsanız biraz sulu bırakabilirsiniz.
  10. Küçük bir tavada üç yemek kaşığı tereyağı yahut margarin yada sıvı yağ eriterek üzerine kırmızı toz biber ve nane döküyoruz.
  11. Mantının sosu için hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu servis tabağına aldığımız mantıların üzerine döküyoruz.
  12. İsteğe nazaran sosundan istediğiniz kadar dökebilirsiniz.
  13. Ben un olarak sert buğday unu kullandım. Afiyet olsun sağlıcakla kalın.
 

Similar threads

Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı ılık su1 yemek kaşığı sıvı yağYaklaşık 3,5 su bardağı un İç harcı için; 250 gram kıyma1 adet küçük kuru soğanYarım çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Mantı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı mantı1 su bardağı yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı salça + 1 çay bardağına yakın su2 yemek kaşığı sıvı yağTuzNanePulbiberKekik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencerenin içerisine şu koyalım, tuz ekleyelim. Kaynatalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı yağ3 su bardağı unKıymaKarabiberTuz Üzerine; YoğurtSarımsakTereyağıNaneKırmızı biberPul biber Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su, yumurta ,tuz, yağ bir kapta iyice karıştırıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı tuzlu yoğurt1,5 su bardağı hazır mantı1 su bardağı haşlanmış nohutYarım çay bardağı pirinç5 su bardağı suÇok az tuz Üzeri için; 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kuru nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Fırında Mantı Tarifi Resimli Fırında Mantı Tarifi Fırında Mantı yapılışı Fırında Mantı nasıl yapılır Fırında Mantı Tarifi Resimli imagesfirindamantitarifiresimli5ad452eba47eb Malzemeler: 5 su bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince su 250 gr kıyma 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt