Patesli Bohca Mantı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zirveli tuz
- 1 su bardağı su
- 1 adet orta uzunluk
- Haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı nane
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Patesli Bohca Mantı Tanımı Yapılışı
- Hamuru yapacağımız kabın içerisine unu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamurun âlâ açılabilmesi için on dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru beze yaparak başlıyoruz bezeyi su böreği yufkası.
- Kalınlığında açıyoruz fazla kalın olmamasına dikkat edilmeli. Su bardağı ağzı ile yuvarlak keserek form verilir yada istek ettiğiniz bir kalıp da olabilir.
- Haşladığımız patatesi hamurların ortasına koyuyoruz ve bohça büzer üzere büzüyoruz.
- Tabanı geniş bir tencerede su kaynatılır kaynayan suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz atabilirsiniz dileğe nazaran.
- Bir tatlı kaşığı sıvı yağ yapışmamaları için ve daha parlak görünüyorlar.
- Kaynayan suyun içerisine yaptığımız bohça mantılarını atıyoruz ortada bir yavaşça karıştırıyoruz.
- Yumuşayan yani piştiğinden emin olduğumuz mantıları bir süzgeçle.
- Süzüyoruz şayet sulu seviyorsanız biraz sulu bırakabilirsiniz.
- Küçük bir tavada üç yemek kaşığı tereyağı yahut margarin yada sıvı yağ eriterek üzerine kırmızı toz biber ve nane döküyoruz.
- Mantının sosu için hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu servis tabağına aldığımız mantıların üzerine döküyoruz.
- İsteğe nazaran sosundan istediğiniz kadar dökebilirsiniz.
- Ben un olarak sert buğday unu kullandım. Afiyet olsun sağlıcakla kalın.