
Patlıcan Bohçası Tanımı İçin Gereçler
- 3 -4 adet uzun uzunluklu patlıcan
- 2 adet domates
- Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 dilim ekmek içi (galeta unu da eklenebilir)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5-2 su bardağı sıcak su
- Kürdan
Patlıcan Bohçası Tanımı Yapılışı
- Patlıcanlar çizgili soyularak şerit biçiminde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
- Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
- Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin.
- Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, biraz galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
- Patlıcandan kalan sıvı yağ ile evvel 4-5 modüle uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
- 2 adet patlıcan alarak artı formunda koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
- Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça üzere yapın.
- Üzerine dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak biçimde tutturun.
- Tüm patlıcanları tıpkı formda yaparak fırın tepsisine dizin.
- Başka bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.
- 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.