Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Bohçası

Patlıcan Bohçası
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican-bohcasi-9.jpg

Patlıcan Bohçası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 -4 adet uzun uzunluklu patlıcan
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köftesi için;
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dilim ekmek içi (galeta unu da eklenebilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5-2 su bardağı sıcak su
  • Kürdan

Patlıcan Bohçası Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanlar çizgili soyularak şerit biçiminde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
  2. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
  3. Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin.
  4. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, biraz galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
  5. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile evvel 4-5 modüle uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
  6. 2 adet patlıcan alarak artı formunda koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
  7. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça üzere yapın.
  8. Üzerine dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak biçimde tutturun.
  9. Tüm patlıcanları tıpkı formda yaparak fırın tepsisine dizin.
  10. Başka bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.
  11. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,342Kullanıcılar
blackxsSon üye
Üst Alt