Patlıcan Civesi Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 4 adet patlıcan
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Zeytinyağı
- 1 kahve fincanı pirinç
Patlıcan Civesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar????Antalya’dan mükemmel bir tat ile geldim.
- Öncelikle zeytinyağında soğanları kavuruyoruz.
- Küçük küçük doğradığmız yeşil biberleri de kavuruyoruz.
- Sarımsağımızı kavrulan soğan ve bibere ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz. Domatesler güzelce pişmeli.
- Pişen domateslerimize küp küp doğradığımız, alacalı soyduğumuz patlıcanı ekliyoruz.Hemen karıştırıp son olarak da pirinçlerimizi ekliyoruz.Muhteşem bir tat ile civemiz hazırlanmış oluyor.
Ben yanına kavurma yaptım ayranla bir arada çok da hoş oluyor.
Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.