Patlıcan Çullaması (Yöresel Tarif) Bu Tanım Kaçmaz Köz Patlıcanın En Lezzetli Hali Tanımı İçin Materyaller
- 4 – 5 adet közlenmiş kabukları soyulup doğranmış patlıcan
- 4 – 5 adet yeşil biber
- 3 adet soğan
- 1 adet kabukları soyulmuş iri domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- Maydanoz
Patlıcan Çullaması (Yöresel Tarif) Bu Tanım Kaçmaz Köz Patlıcanın En Lezzetli Hali Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı yarım ay halinde doğrayıp tavaya alın sıvı yağı gezdirip pembeleşene dek kavurun.
- Akabinde yemeklik doğranmış yeşil biberi de ekleyip 5 dakika kavurun.
- Yarım yemek kaşığı salçayı ekleyip çiğ kokusu çıkana dek karıştırın.
- Kabuğu soyulmuş domatesi ve közlenmiş doğranmış patlıcanı da ekleyip kısa bir mühlet daha karıştırıp tuz pulbiberini ekleyip tavanın ağzını kapatın 5 dakika bu halde pişsin.
- Ocaktan almaya yakın bir turam üzerine maydanoz gezdirip sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.