Patlıcan Dible Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Patlıcan Dible Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları küp küp doğrayıp 10-15 dk acı suyu çıkana kadar suda bekletin.
- Pirinçleri yıkayıp 15 dk kadar suda bekletin.
- Soğanları ve sarımsakları yağda kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Suyunu süzdüğünüz pirinçleri soğanlara ekleyin 2 dk kavurduktan sonra yarım çay bardağı kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinçler suyunu çekip şiştikten sonra suyunu süzdüğünüz patlıcanları ekleyin 2 dk kadar kavurun.
- Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Patlıcanlar pişene kadar ara ara kontrollü bir şekilde su ekleyin.
Patlıcan Dible Tarifi Fotoğraflı Yapılışı