
Patlıcan Güveç Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram kadar kuyruk yağı
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 4 adet patlıcan
- 5-6 adet orta uzunluk domates
- 6-7 adet yeşilbiber (Acı sevenler birkaç tane acı biber doğrayabilir.)
- 1 büyük kırmızıbiber
- 3 orta uzunluk soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Toz kırmızıbiber
- Pul biber
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
Patlıcan Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuyruk yağı güvece alınır, eriyene kadar ocakta tutulur. Daha sonra güvecin altı kapatılır, üzerine kuşbaşı doğranmış et yayılır.
- Geniş bir kabın içine yemeklik doğranan soğan, sarımsak, kırmızıbiber, yeşilbiber, domates, tuzlu suda beklettiğimiz küp doğranan patlıcanlar alınır.
- Salçalar, tuz, toz kırmızıbiber, pul biber ve zeytinyağı, 1/2 su bardağı sıcak suyla karıştırılır ve sebzelerin üzerine gezdirilir, güzelce harmanlanır ve etin üzerine yayılır.
- Alüminyum folyo sarılan güveç közün içerisine oturtulur. Yaklaşık 1, 5-2 saatte pişen yemek, orta sıra karıştırılır, pişip pişmediği denetim edilir; daha sonra sıcak sıcak servis edilir (Fırında ya da ocakta kısık ateşte de pişirilebilir) Afiyet olsun.