Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican-guvec.jpg

Patlıcan Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram kadar kuyruk yağı
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet orta uzunluk domates
  • 6-7 adet yeşilbiber (Acı sevenler birkaç tane acı biber doğrayabilir.)
  • 1 büyük kırmızıbiber
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Toz kırmızıbiber
  • Pul biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su

Patlıcan Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuyruk yağı güvece alınır, eriyene kadar ocakta tutulur. Daha sonra güvecin altı kapatılır, üzerine kuşbaşı doğranmış et yayılır.
  2. Geniş bir kabın içine yemeklik doğranan soğan, sarımsak, kırmızıbiber, yeşilbiber, domates, tuzlu suda beklettiğimiz küp doğranan patlıcanlar alınır.
  3. Salçalar, tuz, toz kırmızıbiber, pul biber ve zeytinyağı, 1/2 su bardağı sıcak suyla karıştırılır ve sebzelerin üzerine gezdirilir, güzelce harmanlanır ve etin üzerine yayılır.
  4. Alüminyum folyo sarılan güveç közün içerisine oturtulur. Yaklaşık 1, 5-2 saatte pişen yemek, orta sıra karıştırılır, pişip pişmediği denetim edilir; daha sonra sıcak sıcak servis edilir (Fırında ya da ocakta kısık ateşte de pişirilebilir) Afiyet olsun.
 
858,502Konular
982,708Mesajlar
30,495Kullanıcılar
ali001Son üye
Üst Alt