Patlıcan Kabak Musakka Mükemmel Bir Lezzet Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet büyük patlıcan
- 2 adet kabak
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kasığı kırmızı tozbiber
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Patlıcan Kabak Musakka Kusursuz Bir Lezzet Tanımı Yapılışı
- Patlıcan ve kabakları uzunlamasına kesip tost makinesinin ortasına yağlı kağıt koyup kızartın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tavada biraz sıvı yağ ile kavurun.
- Üzerine kıymayı ek edin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Salça, baharatları ve suyu ekleyip 5 dak kaynatın.
- Borcama birinci evvel patlıcanları dizin.
- Üzerine kıymanın yarısını koyun ve üzerine kabakları dizin.
- Geriye kalan kıymayı koyun ve en son olarak patlıcan ve kabakları dizin.
- Sosu için salça, baharatlar ve suyu karıştırıp üzerine dökün.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dak pişirin.
Afiyet olsun.