teknolojiuzmani
FD Üye
![patlican-kapama-harika-bir-davet-yemegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/18/patlican-kapama-harika-bir-davet-yemegi.jpg)
Patlıcan Kapama (Harika Bir Davet Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
İçi için;
- 250 gram dana kuşbaşı
- 3 tane sivri biber
- 1 tane büyük domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 tane uzun patlıcan
- 1 tane büyük patates
Patlıcan Kapama (Harika Bir Davet Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyalım ve uzun ince doğrayalım. Tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Patatesleri halka şeklinde ince doğrayalım.
- Patlıcanları süzdürelim ve kurulayalım. Geniş bir tavada patatesleri ve patlıcanları kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım. Patlıcanları çok kızartmamalıyız çünkü fırında da pişecek.
- İçi için dana eti kullandığım için etimi düdüklü tencerede haşladım. Siz kuzu eti kullanırsanız bu işleme gerek yok.
- Tavaya zeytinyağını ekleyelim etleri biraz kavuralım üzerine rondodan geçirdiğimiz domates ve biberi ekleyip 3 dakika pişirelim.
- Baharatları ve tuzu ilave edelim. Bir fırın kabına patlıcanları dizelim. İçerisine eti ilave edelim. Et üzerine patatesleri dizelim.
- Yanda kalan patlıcanları içe kapatalım. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen yemeği tabağa ters çevirelim ve servis edelim.