Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kapama (Kıymalı)

Patlıcan Kapama (Kıymalı)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican-kapamakiymali.jpg

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 200 gram kıyma
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
Ortası için
  • 1 büyük uzunluk patates
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlarımızı soyup ince ince doğrayalım.
  2. Tuzlu suya bırakıp 15 dakika acısının çıkmasını bekleyelim.
  3. Patlıcanları peçeteyle kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  4. Patatesi yuvarlak doğrayıp kızartalım.
  5. İç harcı için tavaya soğanımızı alıp kavuralım. Kıymayı ek edelim.
  6. Güzelce kavurduktan sonra içerisine ince doğranmış biberleri ve sarımsakları ek edip kavuralım.
  7. En son doğradığımız domatesleri ve salçaları ek edip kavuralım.
  8. Baharatları ek edip ocaktan alalım.
  9. Fırın kabımıza patlıcanları kenarlarından taşacak halde görseldeki üzere dizelim.
  10. Kıymalı harcı altına yayalım.
  11. Üzerine kızarttığımız patatesleri ve dilimlediğimiz domatesleri ek edip kapatalım.
  12. Sosu için salça ve suyu karıştırıp tuzunu ek edelim.
  13. Patlıcanların üzerine yayıp evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt