Patlıcan Kapama Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram kuşbaşı et
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
- 4 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 adet domates
- Yarı su bardağı sıcak
Patlıcan Kapama Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak uygun bir tencereye kuşbaşı doğradığımız etlerimizi alalım ve suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavuralım.
- Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağ, doğranan kırmızı ve yeşil biberleri, yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsağı ve domates salçasını ekleyerek karıştıralım.
- Baharatlarını da ek edelim ve tencerenin kapağını kapatarak biber ve soğanlar yumuşayana kadar kavuralım, yumuşadıktan sonra altını kapatalım.
- Bu sırada patlıcanlarımızı çizgili bir halde soyalım ince ve uzun bir halde keselim, patatesi ince halka halinde doğrayalım kızgın sıvı yağda gerili önlü kızartalım.
- Kızarttığımız patlıcanlarımızı ve patatesi kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alalım.
- Patlıcanlarımızı sıkı ve kalıptan biraz sarkacak formda dizelim, üzerine patateslerin yarısını dizelim daha sonra iç harcı ekleyelim ve domates rendesini ekleyerek tekrar patates dizip üzerini patlıcanla kapatarak yarım bardak sıcak su ekleyelim.
- Son olarak ister 200°c fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim ister tencerede suyunu çekene kadar pişirelim.