bilgisayarci
FD Üye

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kekik
- Kimyon
- Yarım su bardağı su üzerine dökmek için
- Zeytinyağ (Kızartma işlemi için)
Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi küp küp doğrayıp güzelce düdüklü tenceremizde pişiriyoruz. 20 dakikada pişiyor. Ama siz kendi tencerenize etinize göre ayarlayın sürenizi.
- Patlıcanlarımızı alacalı bir şekilde soyup, ince ince dilimler haline getirip, tuzlu suya acısının geçmesi için on beş dakika ıslatıp bekletiyoruz.
- Patateslerimizi soyup, yuvarlak dilimler halinde doğruyoruz.
- Patlıcanlarımızı ve patateslerimizi kurulayıp bir havlu kağıt yardımı ile kızgın yağda kızartıyoruz.
- Bir tencereye zeytinyağımızı alıp, soğan ve biberlerimizi küp küp doğrayıp kavuruyoruz.
- Üzerine salçamızı ve domates sosumuzu, baharatlarımızı ekleyip, hafif kavurduktan sonra etimizi ekleyip karıştırıp ağzı kapalı şekilde biraz pişiriyoruz soteliyoruz.
- Yuvarlak Kelepçeli kalıbımızın kenar kısmına patlıcanları sıra ile yerleştirerek döküyoruz. Orta kısmınada patateslerimizi yerleştirip içine et sotemizi dolduruyoruz. Kelepçeli kalıp yerine küçük yuvarlak bir borcamda da yapabilirsiniz.
- Patlıcanlarımızın uçlarını içe doğru kapatıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımızı fırın tepsisinin üzerine alıp, yarım su bardağı su gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar 20 dakika pişiriyoruz. Üzerini maydanoz, domates, taze soğan ile dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. ????
????????????.