Patlıcan Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Patlıcan Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda bekletiyoruz, tencereye zeytinyağı koyup, ısıtıyoruz.
- Soğanları küp küp doğrayıp içine ek edip, karıştırıyoruz, domates ve biberleri de doğrayıp içine ek edip, salçasını be baharatlarını ekliyoruz, karıştırıp en son patlıcanları koyup yavaşça kavuruyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz, orta ara karıştırıp kavurup denetim ettikten sonra ocaktan alıyoruz, tencerenin kapağını açmadan yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz, üzerine maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz, her yemeğin yanına yakışan kusursuz bir lezzet ????afiyet olsun ????