Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet patlıcan
- 500 gram yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet orta uzunluk domates
- 5 adet sivri biber
- 5-6 diş sarımsak
- Tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma, galeta unu, baharatlar, salça, rendelenmiş soğan ile sarımsağı yeterlice yoğurduktan sonra köfteyi streçle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim (Tuz oranını damak tadınıza nazaran ekleyebilir yada azaltabilirsiniz)
- Not: köfteyi yoğurduktan sonra en az 15-20 sefer toparlayıp yoğurduğumuz kaseye sert bir formda atalım. Bu sayede köftemiz pişerken dağılmayacak ve yayılmayacaktır.
- Patlıcanları bir buçuk parmak kalınlığında kesip tuzlu suda bekletelim. Acılığı ve kara suyu gitmesi için.
- Patlıcanları süzüp köfteleri ceviz büyüklüğünde modüllere ayıralım. Bir patlıcan bir köfte olarak tepsimize yerleştirelim.
- Ortada kalan boşluğa, domatesleri dörde bölüp yerleştirelim. Biberleri ve sarımsaklarıda ekledikten sonra, 2 su bardağı sıcak suda erittiğimiz salçayıda üzerine dökelim.
- Alüminyum folyo ile üzerini kapatıp 200 derece fırına sürelim. 20 dakika pişirdikten sonra folyoyu çıkartıp üzerine orta ara küçük modül tereyağı koyup tekrar fırına sürelim. 10 dakikada üstü açık biçimde pişirelim.
- Fırına nazaran pişirme müddetinde değişiklik olabilir. Denetimli pişirmekte yarar var. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun????????.