Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı 1 cm kalınlığında yarım kesiyoruz. Tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
- Sonra hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların arasına koyup düzeltiyoruz.
- Son olarakta sosumuzu hazırlayıp patlıcanların üzerinden gezdiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 50 dk pişiriyoruz.
- Ara ara bakıp tepsinin altındaki sostan patlıcanlarımızın üzerine sürelim kurumaması için tadı ve görünümüyle harika oldu denemeyen kalmasın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.