Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 4 kaşık galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- 5 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı salça
- Su
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köfteleri hazırlıyoruz. Karıştırma kabına kıymayı ve öteki tüm gereçleri alıp karıştırıyoruz ve bir parmak kalınlığında olacak formda yuvarlak formlar veriyoruz.
- Daha sonra patlıcanları da bir parmak kalınlığında kesip biraz suda bekletiyoruz.
- Daha sonra şişlere patlıcan ve köfteleri sırasıyla diziyoruz.
- En son hazırladığımız salçalı suyu tepside gezdirerek fırında pişirmeye bırakıyoruz????.