Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patlican-kebabi.jpg

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • İsteğe göre biber
Köftesi için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı ekmek kırığı ya da galeta un
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için:
  • 3 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Ilık su
  • Göz kararı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıyma üzerine soğan, sarımsak rendesi, tuz, kimyon, karabiber ve galeta unu koyup elle iyice yoğrulur.
  2. Alacalı soyulup tuzlu suda bekletilen patlıcanlara eşit aralıklarla bıçakla kesilir. Tamamını kesmemeye özen gösterin.
  3. Hazırladığımız köfte harcından parçalar kopararak patlıcanların kesik kısımlarına doldurulur.
  4. Kıyma miktarınız çok değilse patlıcanları çok derinden kesmeyin böylelikle kıyma girecek boşluklar da dar kalmış olur.
  5. Patlıcanlar tamamen hazır olduğunda tepside kalan boşluklara isteğe göre biber domates patates gibi sebzelerden koyabilirsiniz.
  6. Son olarak sos malzemelerimizi karıştırarak akışkan ve yağlı bir sos elde edip patlıcanların üzerine geziriyoruz. Patlıcanların iyice yağlanması önemli bu noktada.
  7. Herkesin fırını farklı olduğundan tam bir süre vermek güç 200 derecede patlıcanların içi iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir bıçak yardımıyla patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Patlıcan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,405Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt