Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 4/5 adet kullan at çöp kürdan
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba kıyma için belirttiğim bütün materyalleri bir ortaya getirip yoğuralım(soğanı rendeleyip ekledim).
- Büyük modül alıp yuvarlak formda köfteler yapalım.
- Ardından patlıcanları 1 cm kalınlıkta dilimleyelim bir ölçü üzerine tuz serpelim.
- Kullan at çöp şişlere dizelim ve borcam tepsiye alalım.
- Derin bir kaba sosumuzu hazırlayalım ve üzerine dökelim .
- Önceden ısıttığımız 200 derecede ayarladığımız fırında pişirelim.
- Sıcağı biraz çıkınca servis edelim afiyet olsun ????.