Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 3 adet domates
- 4 adet ufak soğan
- 5 adet yeşil biber
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- Bir tutam kekik
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce uygun bir kapta köfte için olan bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan yuvarlak şekilde kalın kesiyoruz. (aşırı kalın olmasın pişmez).
- Biberleri de aynı şekilde yıkayıp görsellerdeki gibi kesiyoruz.
- Uygun bir yuvarlak kaba ben borcamda yaptım görseldeki gibi bir köfte bir patlıcan olacak şekilde diziyoruz.
- En son ortasına soyulmuş yıkanmış soğanları ve yıkanmış domatesleri koyuyoruz.
- Biberleride üstlerine düzgünce yerleştiriyoruz. Ve hazırladığımız sosu üstüne komple gezdirerek döküyoruz.
- En son patlıcanların üstüne biraz tereyağ koyuyoruz.
- Üzerini yağlı kağıtla iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200°fırına itiyoruz.
- Bu şekilde 30 dakika piştikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp üzeri kızara kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun❤.