Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 8 tane patlıcan
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı biçimde soyuyoruz. Sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz.
- İçine patlıcanları koyuyoruz yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra süzün 20 dakika kadar bekledim bir kaba mısır unu, tuz, kimyon, karabiber ekleyip karıştırın.
- Öbür bir kaba 3 yumurta kırın içine yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin çırpın.
- Bir tane patlıcan alıp yumurtalı karışımı güzelce batırın oradan çıkardıktan sonra mısır uymak bandırın bütün patlıcanları bu türlü süreç üretimin.
- Kızgın yağda nar üzere kızarana kadar artlı önlü pişirin.Afiyet bal şeker olsun ????????????????.