Patlıcan Mantolu Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Pilav için;
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 3,5 su bardağı su
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Patlıcan Mantolu Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle eti haşlayalım.
- Et haşlanırken pilavımıza yapalım.
- Tereyağını eritip içine yıkadığımız bulguru dökelim.
- Bulguru kavurduktan sonra tuzunu ve suyu ek edip kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Pilavın piştikten sonra biraz demlenmeye bırakalım.
- Patlıcanları kemer kemer soyup yassı formda dilimleyerek kızartırım.
- Haşlanan etimizi ince ince doğradığımız soğan ve tereyağı ile birlikte etimizi kavuralım.
- İçine biberi de ince ince doğrayıp ek edelim.
- Birebir halde domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp ek edelim.
- Son olarak baharatları tuzunu ve rendelenmiş sarımsak ek edip kavurmaya devam edelim.
- Patlıcanları dilediğiniz halde bir kalıbın içine koyup fotoğrafta görüldüğü üzere içerisinde demlenen pilavı dökelim.
- Kalan patlıcanları üzerini kapatıp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan pilavı zıt çevirerek üzerine kavurduğumuz eti dökelim.
Patlıcan Mantolu Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı