Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- Salçalı su
Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim.
- Bu ortada biz tencereye kıymayı alarak kavuralım.
- Kavrulan kıymaya soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salça ve domatesi ekleyelim.
- Baharatları da ekleyerek domates suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
- En son 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Pişen kıymamızın üzerine maydanozu ekleyerek altını kapatalım.
- Patlıcanlarımızın suyunu süzerek kızartalım havlu kağıtla yağını aldırdıktan sonra borcamın altına dizelim.
- Üzerine de kıymalı harcımızı dökerek yayalım.
- Salçalı suyumuzu da üzerine dökerek evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 40-45 dk kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ???? ????.