Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları

Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican_nasil_kozlenir_evde_patlican_kozlemenin_puf_noktalari_1560501285_6024.png

Yaz mevsiminin vazgeçilmez zerzevatı olan patlıcan, birçok metotla sofralarda yerini alıyor. Lakin herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi bilhassa mangalda sık sık yapılır. Meskende üretimi güç olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Püf noktalarıyla birlikte patlıcan közlemesinin tanımı haberimizin ayrıntılarında.

Türk mutfağında uzun yıllardır varolan patlıcan közlemesinin en vazgeçilmez biçimi natürel ki mangalda yapılanıdır. Patlıcanlar geçmeye başlayan köz ateşinde, ızgara üzerinde daima çevirerek pişirilir. Bu prosedürle közlenmiş patlıcanın başkalarına olan tat farkı, mangal közünden aldığı tütsü aromasından gelir. Közlenmiş patlıcan konservesi bir seçenek olsa da konutta yapılmış bir patlıcan közlemesinin yerini tutmaz. Patlıcanlarınızı elektrikli ocak üzerinde de közleyebilirsiniz. Patlıcanı sap kısmından tutup direkt sıcak elektrikli ocağın üzerinde yerleştirin. Çevirerek közleyin. İstediğiniz yumuşaklığa gelince ocaktan alın. Tıpkı süreçleri bir şiş yardımıyla da yapabilirsiniz. Pekala konutta patlıcan közlemesi nasıl yapılır? Patlıcan közlemesinin püf noktaları nelerdir? 



OCAKTA PATLICAN KÖZLEME:

Patlıcanları közlemeye başlamadan evvel güzelce yıkayıp kurulayın. Üzerinde su bırakırsanız patlıcanların kabuğu istediğiniz üzere çıkmayacaktır.

Bir çatal yardımıyla üzerinde minik delikler açın.



Ocağın üzerine sacı koyun. Patlıcanları yerleştirip ocağı harlı ateşte açın. Elinizin yanmaması için bir maşa yardımıyla patlıcanları döndürerek pişirin.

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TANIMI:

MATERYALLER

İstediğiniz kadar patlıcan
Pişirmek için yağlı kağıt



YAPILIŞI

Patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra kurulayarak çatalla her yerinden delikler açın.

Akabinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 

220 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda kabuklarını soyarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...



FIRINDA PATLICAN KÖZLEMENİN PÜF NOKTALARI

- Patlıcanlarınızı fırına koymadan evvel kesinlikle çatal ile her yerini delmelisiniz.

- Patlıcanlarınızı közlerken tepsiye yağlı kağıt sermelisiniz.

- Közlediğiniz patlıcanlarınızı soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz vakit buzunu çözdürüp kullanabilirsiniz.

- Fırında yalnızca patlıcan değil tıpkı biçimde kapya biberleri de közleyebilirsiniz.


 

Similar threads

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Mis üzere kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tanımı hazırlama ne dersiniz? Üretimi çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tanımı haberimizin ayrıntılarında kolay kolay bulabilirsiniz. Patlıcan bilhassa yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Mis gibi kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tarifi hazırlama ne dersiniz? Yapımı çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tarifi haberimizin detaylarında kolayca bulabilirsiniz. Patlıcan özellikle yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı, böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Bilhassa yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler ortasından en sevilenidir. Lakin yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz beceri ister. Pekala konutta süper bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt